Obiective

Obiectivul general al Proiectului "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judet...

Activități

Componenta 1 - Îmbunătățirea extragerii de apă: Reabilitarea drenului de mal din Huedin (Cluj) și a camp...

Realizari

În cadrul acestui Proiect se vor realiza: Alimentare cu apă: Reabilitare surse apă:
3 buc; Re...

Proiectul „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apa și apă uzată în județele Cluj/Sălaj – Îmbunătățirea sistemelor de alimentare cu apă, canalizare și epurare în zona Cluj–Sălaj” cofinanțat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europeane în cadrul Programului Operaţional Sectorial (POS) Mediu are valoarea de 732.748.927 lei și perioada de derulare este 2008-2013.           

Structura de finanţare:

Fondul de Coeziune (contribuţie UE):74,0%
Bugetul de Stat (contribuţie Guvernul României):11,3%
Bugetul Local (contribuţie Autorităţi Locale):1,9%
Credit bancar (contractat de Compania de Apă SOMEŞ S.A.):12,8%

Proiectul implementat de Compania de Apă SOMEȘ S.A. continuă seria de investiții realizate de-a lungul anilor în opt localități din judeţele Cluj şi Sălaj: Cluj-Napoca, Dej, Gherla, Huedin, Zalău, Jibou, Şimleu Silvaniei și Cehu Silvaniei. Aceste investiții constau în extinderea şi reabilitarea stațiilor de tratare a apei potabile şi epurare a apelor uzate, a sistemelor de aducţiune, de alimentare cu apă și de canalizare.

Principala prioritate a Companiei de Apă SOMEȘ S.A. este furnizarea unor servicii de calitate EGALE pentru TOŢI clienţii săi din judeţele Cluj şi Sălaj.

Unii cetăţeni, în particular din zonele nou preluate de Compania de Apă SOMEȘ S.A. aşteaptă de ani de zile aceste lucrări, fie pentru a fi racordaţi şi ei la apă sau canalizare, fie pentru a scăpa de problemele create până acum de reţelele vechi. Şi ei, ca şi noi, sunt convinşi că un eventual disconfort de moment (datorat executării lucrărilor) va fi pe deplin compensat de beneficiile viitoare ale acestor investiţii în modernizarea alimentării cu apă şi a colectării şi epurării apelor uzate.